Tekst- en uitlegblokken

In dit artikel vind je informatie over het schrijven van eigen lesmateriaal. Hiervoor heb je een Spark Plus licentie nodig. 
Nieuwsgierig geworden naar Spark Plus? Neem dan contact op met support@studyflow.nl. We laten je graag alle mogelijkheden zien.

In dit artikel:

  • Tekstblok
  • Text editor
  • Tekstblok

    Het tekstblok is de eerste optie in de balk Nieuw blok toevoegen.

    Als je daarop klikt, kan je een tekstblok creëren. Hier heb je veel opties:

    Let op: Vergeet niet om op Opslaan te klikken als je iets wijzigt in het blok. 

    We maken gebruik van een Rich text editor. Dat houdt in dat je de tekst makkelijk kan opmaken met de functies in de balk bovenaan het tekstblok:

    Je kan van een tekstblok ook een opdrachtblok maken door onderaan op Opdracht Toevoegen te klikken. Lees hier meer over in het artikel Opdrachtblokken.


    Text editor

    Binnen deze editor kan je je tekst op allerlei manieren opmaken. De meeste functies spreken voor zich. Zo kan je de grootte en de kleur van je lettertype aanpassen, de tekst onderstrepen of dik gedrukt maken en kan je de tekst markeren. Maar er kan nog veel meer. Hier vind je informatie over de verschillende mogelijkheden. 

    Link toevoegen

    Wil je een link toevoegen? Selecteer dan het deel van de tekst waar je de link wilt plaatsen en klik op het icoontje  Insert/Edit link.


     Je krijgt dan het volgende resultaat:

    Headers

    Als je een kopje wilt toevoegen dan kan je op één van de twee H's klikken: Heading 1 of Heading 2. Je krijgt dan het volgende effect:

    Quotes

    Je kan ook een quote toevoegen. Selecteer de tekst en klik op de aanhalingstekens:  Quote/unquote selection

    Tabellen

    Als je een tabel wilt toevoegen dan kan dat door op het icoontje met Insert Table te klikken:

    Hiermee kan je opdrachten creëren met tabellen, zoals in onderstaand voorbeeld:

    Je kan zelf kiezen of de randen van de tabel zichtbaar moeten blijven. Je kan dan een vinkje plaatsen bij Rand.  
    Wil je de breedte van de kolommen aanpassen dan kan je dat simpel doen door op de de lijn die de rechterkant van het blok markeert te gaan staan. Je kan nu de breedte naar eigen inzicht verschuiven.

    Wiskunde figuren

    Wil je een wortel, breuk of wiskundige formule toevoegen? Klik dan op Insert formula. Je krijgt dan een rij met opties zodat je wiskundige formules kan creëren. Dit is gebaseerd op LaTeX. Aan de linkerkant van de verschenen regel kan je de formule opbouwen door de verschillende opties op de balk te selecteren. Rechts zie je de bijbehordende LaTeX formule. 

    Media toevoegen

    Je kan ook een mediabestand toevoegen door op de knop insert media te klikken. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

    Hier kan je een bestand op je computer selecteren of een externe bron toevoegen. Onder het kopje Instellingen aan de rechterkant van het scherm kan je de positie en het formaat van het bestand aangeven. 

    Inspringen

    Deze optie kan heel handig zijn als je (een gedeelte van) je tekst eruit wilt laten springen. Selecteer de tekst en klik op het lamp-symbooltje. Er ontstaat dan een blauwe balk aan de linkerkant. 

    Notities

    Als je een tekstblok wilt laten opvallen, dan kan je op de Paper Background knop klikken. Er ontstaat dan een tekstblok met belijning:

    Was dit artikel nuttig? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden bij het versturen van je feedback