Storingsmateriaal Logisch Rekenen

In dit artikel:

Mocht er een storing op het platform ontstaan, dan betekent dat natuurlijk niet dat je les niet meer door kan gaan. Wij vinden het belangrijk om alternatieven te bieden zodat je deze op papier, digitaal of klassikaal op het grote scherm kan inzetten. In dit artikel vind je daarom al het aanvullende materiaal voor rekenen.


  Aanvullend lesmateriaal 

Voor de 2A- en 2F-leerlijnen hebben we aanvullend lesmateriaal ontwikkeld. Voor elk hoofdstuk kan je gebruik maken van een powerpoint, vragenblad, antwoordblad en een docentenhandleiding. Je vindt deze documenten terug in het artikel Aanvullend lesmateriaal Rekenen.


Rekenexperimenten

Naast het aanvullende materiaal hebben we ook een aantal rekenexperimenten. Dit zijn lessen waarbij één vraag centraal staat. 

De experimenten zijn onderverdeeld in drie categorieën:

Rekenproeven Rekenonderzoeken Rekenuitdagingen
Leerlingen verwerven een inzicht aan de hand van een uitkomst die ze op voorhand niet hadden verwacht.  Uitgebreide opdrachten die leerlingen in de les of thuis maken. Door middel van een vraagstuk verkrijgt een leerling meer inzicht in een bepaald onderwerp. Leerlingen worden uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar de beste uitkomst.
Het popcorn experiment Hoeveel is 1 miljoen? De zwaarste milliliter

Oefenopgaven

Daarnaast hebben we een aantal oefenopgaven die gebaseerd zijn op de rekentoets. Deze toets hoeft natuurlijk niet langer afgenomen te worden, maar de opgaven in deze documenten zijn nog erg handig. Leerlingen krijgen hier namelijk opgaven uit allerlei verschillende hoofdstukken en kunnen testen of zij de stof al beheersen of dat bepaalde onderwerpen nog wat meer aandacht vereisen. 

3F materiaal 

Versie A: Versie B:
3F oefeningen rekentoets powerpoint 3F oefeningen rekentoets powerpoint
3F oefeningen rekentoets vragenblad 3F oefeningen rekentoets vragenblad
3F oefeningen rekentoets antwoordblad 3F oefeningen rekentoets antwoordblad

2F materiaal 

Versie A: Versie B:
2F oefeningen rekentoets powerpoint 2F oefeningen rekentoets powerpoint
2F oefeningen rekentoets vragenblad 2F oefeningen rekentoets vragenblad
2F oefeningen rekentoets antwoordblad 2F oefeningen rekentoets antwoordblad
Was dit artikel nuttig? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden bij het versturen van je feedback