Dooroefenen (na afronden paragraaf)

In dit artikel:

Dooroefenen

In de leerlijnen oefenen leerlingen veelal met levelblokken. Een levelblok is te herkennen aan een voortgangsbalk met daarin een aantal stappen en sterren (levels). De bedoeling is dat de leerling alle sterren uit de paragraaf behaald, waardoor de paragraaf wordt afgerond. 
Nadat een paragraaf is afgerond, kunnen leerlingen nu ook dooroefenen

Met dooroefenen kunnen leerlingen extra oefeningen maken met de opgaven uit de paragraaf. De opgaven worden willekeurig uit de verschillende levelblokken gekozen. Het dooroefenen kan de leerling inzetten ter extra voorbereiding op een toets, bijvoorbeeld. Hiervoor hoeft het lesmateriaal niet meer opnieuw klaargezet te worden en blijft de eerder gemaakte voortgang behouden. 

Hieronder zie je de stappen die de leerling doorloopt om te kunnen dooroefenen:

Wanneer de leerling de paragraaf heeft afgerond, verschijnt er een pop-up in beeld. Daarin kan de leerling direct door naar de volgende paragraaf of terug naar de kenniskaart.
Klik de leerling in de pop-up op terug, dan ziet de leerling de melding dat de paragraaf is afgerond. Door op dooroefenen te klikken, kan de leerling extra oefeningen maken. . De leerling herkent het dooroefenen aan de paarse voortgangsbalk. De leerling kan oneidig oefenen met de oefeningen uit de paragraaf.

Voortgang volgen

Het volgen van de leerlingen tijdens het dooroefenen is op dit moment nog niet mogelijk in het docentendashboard. We werken eraan om dit ook inzichtelijk te maken. 

Was dit artikel nuttig? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden bij het versturen van je feedback