Individuele leerlingpagina nieuwe stijl

n dit artikel:

Leerling pagina 

Op de individuele leerlingpagina worden de voortgangs-, activiteiten- en toetsresultaten per leerling op één overzichtelijke pagina getoond. Doordat de activiteiten- en voortgangstabel op de pagina interactief zijn is het mogelijk om snel en eenvoudig 1-op-1 ondersteuning te bieden aan de leerling. Dit zonder dat de resultaten van de rest van de klas direct zichtbaar zijn. 

Daarnaast kan je hier het wachtwoord van de leerling wijzigen en kan je de pagina uitprinten of opslaan als PDF-document om als rapport of bij besprekingen te gebruiken.


Hoe lees je de leerlingpagina af?

Data selecteren

1. Kies klas(sen)
Klik op  Leerling in het hoofdmenu en kies in de witte balk welke klas(sen) je wilt weergeven. Als je meerdere klassen kiest, zullen de leerlingen hieruit als één gezamelijke leerlinglijst in het leerlingmenu zichtbaar worden. 

2. Kies een leerling 

Vervolgens kies je in het tweede menu in de witte balk de leerling waarvan je de gegevens wilt bekijken. Je kunt snel wisselen tussen leerlingen met de pijltjes < en > en via het menu bovenin de pagina.

3. Kies een vak
Het derde menu in de witte balk selecteer je van welk vak je de voortgang wilt zien. Al het materiaal (alle klaargezette collecties) en alle toetsen binnen dit vak worden gezamenlijk op de leerlingpagina weergegeven. 

Gegevens

Linksboven op de pagina vind je een overzicht van de belangrijkste leerling gegevens: 

  • Naam
  • E-mailadres: Dit is de gebruikersnaam die de leerling gebruikt bij het inloggen via Route 1.
  • Klas: De klas waaraan de leerling is gekoppeld. Ga naar het tabblad Klasbeheer om de klasindeling te wijzigen. 
  • Laatst ingelogd: Datum waarop de leerling voor het laatst heeft ingelogd in het programma. De leerling kan op dit moment nog actief zijn (zie Activiteittabel), ook al is de inlogtijd al even geleden.

Voortgang en Activiteit

Corresponderend met de Voortgangstabel, en deActiviteitentabel (voor de hele klassen) wordt in de leerlingpagina een kopie van de gegevens per leerling weergeven, zonder dat de rest van klasgegevens zichtbaar zijn. Ook in de leerlingpagina geldt: elke laag heeft een ander soort icoon, waardoor je makkelijk onderscheid kan maken tussen de verschillende soorten materialen: de hele collectie, een hoofdstuk, een paragraaf, de Snelle Route, de Test Jezelf, een levelblok, of de losse opgave. De lagen in een collectie zijn als volgt opgebouwd:

Voortgang
Het linkerdeel van de tabel weergeeft de Voortgang van de leerling in de collectie. Je ziet waar de leerling bezig is, welke onderdelen zijn afgerond of waar een struikelblok zit. Net als in de voortgangstabel voor klassen, bestaat de tabel ook hier uit meerdere lagen en is interactief. Zoom eenvoudig dieper in op de voortgang in de hoofdstukken, paragrafen en levelblokken en krijg inzicht in de gegeven antwoorden. Verder kan je ook de grenswaarde instellen om snel inzicht te krijgen in de scores van afgerond werk, omdat gekleurde iconen kunnen omklappen tussen rood en groen (afhankelijk van de behaalde scores). 

Activiteit
In het rechterdeel van de tabel, onder het kopje  Activiteit, zie je de regel van de leerling uit de activiteitentabel. Je kan in de tabel filteren op periode voor een overzicht van de gewerkte tijd en de behaalde resultaten van de leerling in de geselecteerde periode.

Wil je de activiteit of voortgang van alle leerlingen onderling vergelijken? Ga naar  Voortgang of Activiteit in het hoofdmenu om de voortgang van de hele klas te zien.

Toetsen

In het onderste blok op de pagina zie je alle Toetsen die voor de leerling zijn klaargezet voor het geselecteerde vak. 
Aan de status kan je zien welke toetsen nog op de agenda staan, op dit moment bezig zijn, welke toetsen zijn afgerond en aan welke toetsen de leerling niet heeft deelgenomen. Mocht een score of cijfer bekend zijn, dan staat dat ook in dit overzicht weergegeven. Je kan de tabel filteren op status, om sneller een bepaalde toets te vinden. Klik op de kolomtitel om de tabel te sorteren.
Nieuw zijn de snelkoppelingen in de acties-kolom. Gebruik het slotje om toetsen voor een individuele leerling direct te (her)sluiten of te (her)openen. 
Verder kan je cijfers ook direct aan de leerling bekendmaken (mits de toets is afgesloten) of de bekendmaking weer intrekken met het certificaat icoon.

Wil je meer wijzigingen maken of de resultaten van de leerling inzien? Klik dan op het oogje om naar de toets toe te navigeren. 

Wil je een specifieke toets nabespreken met de leerling? Klik op het oogje om de toetsresultaten in te zien. Lees meer over het bekijken en analyseren van toetsresultaten in dit artikel.
Meer weten over de toetsomgeving? Ga dan naar onze kennisbank.

Gaming

Wanneer de gaming voor een klas aanstaat, wordt in de individuele leerlingpagina nu ook de stand van de gaming zichtbaar in het blok rechtsboven in beeld.


De huidige status van verdiende sterren en muntjes staat weergegeven, samen met de huidige avatar: voor Taal is dat de vogel en voor Rekenen en Rekenen MBO de vis.
Deze weergave is exact gelijk aan hoe de leerling de gaming zelf ook ziet. 
Voor meer informatie over de werking en spelregels van de gaming, lees je dit kennisbank artikel. 

Door op de knop Klasoverzicht te klikken, kan je alle andere avatars bekijken.


Werken met de leerlingpagina

  • Middels de selectiemenu's in de witte balk kun je ook direct naar een andere leerling of vak navigeren.
  • Met de pijltjes < > en het leerlingenmenu bovenin de pagina kan je snel wisselen tussen de leerlingen uit de geselecteerde klassen.
  • De menuknop brengt je terug naar het hoofdmenu.
  • Door over de kolomnummers te bewegen met de muis, worden de volledige titels van de collecties, hoofdstukken, paragrafen en opgaven zichtbaar. Door op deze kolomnummers te klikken, zoom je in op met materiaal.
  • Middels de selectiemenu's boven de voortgangstabel kun je ook direct naar een andere locatie van het materiaal navigeren. 

Grenswaarde en periode instellen

Net als in de voortgangspagina en activiteitenpagina kun je in de individuele leerlingpagina ook de grenswaarde en periode instellen, rechtsboven in het vak.
Je geselecteerde instellingen blijven behouden als je sorteert, de pagina vernieuwt, of wisselt van leerling of vak.

Voortgang: grenswaarde
Rechtsboven kan je een grenswaarde instellen om aan te geven welk scoringspercentage je voldoende vindt. De iconen in de voortgangstabel wijzigen met de gestelde grenswaarde mee in de verdeling tussen  boven de norm (groen) en onder de norm (rood). Afhankelijk van de score en de ingestelde grenswaarde klappen de iconen dus om van kleur. De grenswaarde is op elk moment in alle lagen van het voortgangsoverzicht in te stellen. De overige lagen wijzigen dan automatisch mee naar de nieuwe norm. 

Let op: De grenswaarde dient alleen als richtlijn om als docent snel inzicht te krijgen in de prestatie van de klas. Er wordt géén cijfer gegenereerd en leerlingen zien deze instelling niet. 

Activiteit: periode
In het rechterdeel van de tabel wordt de activiteit binnen de geselecteerde periode weergegeven. Standaard begint de pagina op "vandaag".  Je kan de volgende periodes selecteren:

  • Vandaag
  • Afgelopen 3 dagen
  • Afgelopen 7 dagen
  • Totaal dit jaarschool
  • Totaal: alle activiteit die de leerling ooit heeft gedaan.

Pagina printen

Om een leerling rapportage uit te draaien of te exporteren, kun je de printknop gebruiken onder het menu van  Opties. Zoom de browserpagina in of uit om de gegevens netjes op een pagina te krijgen. Wil je de pagina alleen opslaan op je computer? Selecteer dan in plaats van een printer de bestemming "Opslaan als PDF" en kies een locatie. 

Wachtwoord van leerling veranderen

Wanneer leerlingen inloggen via Route 2 en hun wachtwoord zijn vergeten, kan er door de docent een nieuw wachtwoord ingesteld worden. Onderstaande stappenplannen leggen uit hoe je dit doet.

  1. Klik rechtsboven in het scherm op Opties en kies de knop Wachtwoord wijzigen
  2. Een pop-scherm wordt geopend waar je het wachtwoord van de leerling kan wijzigen. 
  3. Vul het nieuwe wachtwoord in en herhaal deze ter controle. 
  4. Klik het vinkje aan wanneer de leerling na het inloggen zélf het wachtwoord mag aanpassen na de eerste keer inloggen. Laat het vinkje weg, als je nu een nieuw standaard wachtwoord wilt instellen wat de leerling blijft gebruiken. Denk hierbij aan de nieuwe AVG regelgeving.
  5. Klik vervolgens op Opslaan om de wijziging door te voeren. 
Was dit artikel nuttig? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden bij het versturen van je feedback